naar index
 
Curaçaostraat123
Curaçaostraat 123, Amsterdam, vervanging tuinhuis

   
 
 
 
       

 

Curaçaostraat123

Op de plaats van het huidige tuinhuis moet een nieuw en groter tuinhuis komen. Het huidige tuinhuis heeft een oppervlakte van 2,5x 3m2 en voldoet om verschillende redenen niet meer aan de wensen van de opdrachtgever.

Het nieuwe tuinhuis moet voor verschillende functie bruikbaar zijn. In het tuinhuis moet opslag plaats kunnen vinden en er moet een mogelijkheid zijn om te klussen. Aan de zuidzijde is een vouwwand geplaatst die geheel geopend kan worden met daarachter een zitplek.
Belangrijk is dat het tuinhuis licht is. Het tuinhuis moet een onderdeel vormen van de tuin. Qua gebouwvorm is het oorspronkelijke tuinhuis eerst teruggebracht, vervolgens is daar een nieuw volume ingeschoven. Het nieuwe volume is verzelfstandigd met een schuin dak en heeft aan de zuidzijde een vouwwand. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door de bekleding met semi-transparant wit gelakte houten delen. Door deze compositie werken in de vormgeving beide tuinhuizen samen maar kan het nieuwe tuinhuis tegelijkertijd op zichzelf staan.Om technische redenen moest het nieuwe tuinhuis losgekoppeld worden van het naastgelegen tuinhuis. Het oorspronkelijke tuinhuis was uitgevoerd in steen. Door het nieuwe tuinhuis in hout uit te voeren werd het nieuwe tuinhuis zoveel lichter dat er geen nieuwe fundering gemaakt hoefde te worden ondanks het grotere oppervlakte.

Voor dit tuinhuis is voor duurzame oplossingen en materialen gekozen. Het tuinhuis is erg goed geïsoleerd en heeft grote ramen aan de zuidzijde. Mede hierdoor kan het tuinhuis met minimale bijverwarming het hele jaar door op een aangename manier gebruikt worden.
 
situatie
  doorsnede
plattegrond

index tuinhuis.nu